Po Włoszech, Portugalii i Stambule Bartek Kieżun, znany też jako Krakowski Makaroniarz, wyruszył w podróż po Iberii. Co z niej przywiózł? Anegdoty, fotografie i – oczywiście! – przepisy, które zebrał w swojej najnowszej książce „Hiszpania do zjedzenia”. I o to wszystko go zapytamy. A pytać będzie nie byle kto, bo sam Przemek Błaszczyk, reprezentant nowej...
OgólneBartek Kieżun do zjedzenia. Spotkanie autorskie w Chorzowie

Po Włoszech, Portugalii i Stambule Bartek Kieżun, znany też jako Krakowski Makaroniarz, wyruszył w podróż po Iberii. Co z niej przywiózł? Anegdoty, fotografie i – oczywiście! – przepisy, które zebrał w swojej najnowszej książce „Hiszpania do zjedzenia”.
I o to wszystko go zapytamy. A pytać będzie nie byle kto, bo sam Przemek Błaszczyk, reprezentant nowej fali polskich kucharzy, finalista drugiej edycji programu „Top Chef”, twórca chorzowskiego Mañana Bistro & Wine Bar, patron kuchni w Cooler Food w Katowicach oraz dobry duch Sezo’novo.
Zapowiada się zatem rozmowa fascynująca i porywająca, której warto być świadkiem, jeżeli jedzenie, podróże i wino budzą w Was ciepłe uczucia. A umówmy się – w kim nie budzą?
Spotkanie odbędzie się w poniedziałek ,13 grudnia, o godzinie 18.00. Wstęp wolny.
Bądź na bieżąco – dołącz do wydarzenia na Facebooku!
Bartek Kieżun – specjalista w zakresie kuchni śródziemnomorskich, dziennikarz kulinarny, podróżnik, fotograf. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Publikuje w „KUKBUKU”, „Wysokich Obcasach”, i „Twoim Stylu”. Stale współpracuje z portalem Wirtualna Polska. Absolwent krakowskiej Szkoły Sommelierów. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty kulinarne, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje w konkursach kulinarnych. Zdobywca Nagrody Magellana za przewodniki kulinarne „Italia do zjedzenia” i „Portugalia do zjedzenia”. Laureat prestiżowego konkursu Gourmand World Cookbook Awards, którą nagrodzono „Stambuł do zjedzenia”.